Rematul încheie în genunchi un sezon negru în Liga Campionilor

Lannutti Cuneo – Remat Zalău 3 – 1 (29 – 31, 25 – 20, 25 – 12, 25 – 18)

Campioana Remat Zalău a încheiat miercuri seara al treilea sezon consecutiv în Liga Campionilor, unul deloc reuşit, în care a obţinut doar trei seturi, două pe teren propriu şi unul în partida din Italia, pierdută cu 1 – 3.
Zarurile erau aruncate încă dinaintea partidei, Cuneo fiind calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, în timp ce Rematul termina pe ultimul loc indiferent de rezultatul final al meciului.
Profitând de începutul ceva mai relaxant al gazdelor, Rematul a reuşit să aibă de câteva ori avans minim în debutul primului act. De la 6 – 7, gazdele au revenit însă şi au intrat cu avantaj minim la primul time-out tehnic al setului. S-au distanţat apoi la patru puncte, obligându-l pe Mariusz Sordyl să solicite timp de odihnă la scorul de 14 – 10. Cuneo a avut patru puncte avans şi la al doilea timp tehnic, după care Rematul s-a apropiat la 16 – 18, antrenorul Piazza solicitând şi el primul time-out pentru formaţia sa. Sordyl a schimbat falsul, introducându-l pentru prima dată în acest sezon în teren pe ungurul Peter Nagy în locul lui Paşcan, iar ce a urmat până la final a fost favorabil campioanei României. Zalăul a egalat la 19, după care s-a mers cap la cap, intrându-se în prelungiri, unde Rematul s-a impus surprinzător cu 31 – 29.
Italianul Piazza a început al doilea parţial cu Aleg Antonov în locul lui Tsvetan Sokolov, dar tot echipa zălăuană a fost cea care a punctat mai mult în debutul de set. Rematul a avut avans de două puncte la primul time-out tehnic, apoi s-a desprins la trei, 9 – 6, dar italienii s-au trezit la timp, au preluat conducerea, iar după 16 – 14 la cel de-al doilea time-out tehnic s-au impus la o diferenţă de cinci puncte la finalul setului.
Chiar şi fără vedeta Nikola Grbic în teren, locul său fiind luat de celălalt coordonator – Nimir Abdel Aziz, Lannutti Cuneo nu a mai iertat nimic în actul trei. După 8 – 5 la primul time-out tehnic, gazdele s-au distanţat la zece puncte, 17 – 7, iar la 18 – 8, Sordyl a schimbat pe extremă, trimiţându-l în teren pe Tebieş în locul lui Almeida. Şi Piazza a schimbat tot pe extremă la 19 – 9, scoţându-l din teren pe Ngapeth pentru a-l odihni, locul acestui fiind luat de Andrea Galliani. Scorul a continuat să decurgă în favoarea gazdelor, care s-au distanţat la 13 puncte până la final.
Rematul pare să-şi fi consumat bateriile, continuând cu aceeaşi evoluţie modestă şi în debutul actului patru, Cuneo având un suprinzător 8 – 1 la primul time-out tehnic, apoi 16 – 10 la al doilea. Finalul a fost cel aşteptat, cu o formaţie italiană care s-a impus la pas, cu scorul de 25 – 18 şi cu o echipă a Zalăului care şi-a lua „adio” probabil pentru mult timp de la această competiţie.
Lannutti Cuneo: Nimir Abdel-Aziz, Tsvetan Sokolov, Andrea Rossi, Emanuel Kohut, Ngapeth Earvin, Dore Della Lunga şi Andrea Marchisio – libero. Au mai evoluat: Oleg Antonov, Andrea Galliani. Antrenori: Roberto Piazza şi Massimiliano Giaccardi
Remat Zalău: Andrei Stoian, Şerban Paşcan, Mihai Gheorghiţă, Fabian Birău, Robinson Dvoranen, Silmar Almeida, Mihai Mărieş – libero. Au mai evoluat: Peter Nagy şi Vlad Tebieş. Antrenori: Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie.

Leave a Comment